Forum voor leden

Leden hebben hier de mogelijkheid vragen te stellen en/of te beantwoorden, ervaringen te delen met andere leden. Ieder lid kan een discussie starten en beëindigen.
 1. Pieter Adriaan de Kam
 2. Gemeentemonumenten
 3. maandag 23 april 2018
 4.  Abonneer via e-mail
Beste leden, ons pand kan worden aangemerkt als gemeentelijk monument. Wie heeft hier al ervaringen mee en/of tips zijn zeer welkom. Uiteraard zijn we de voor/tegens aan het wegen. mvg, Pieter de Kam, Sint Annen.
Reageer
 1. Gast
 2. 3 jaar geleden
 3. #9
Beste Pieter,

Wij hebben bij de gemeente Loppersum een aanvraag ingediend om als gemeentelijk monument aangemerkt te worden. Het voordeel van zo'n erkenning is dat sloop in het kader van de versterking (.....) uitgesloten is. Voor ons is dat een geruststellende gedachte.
mvg. Ingrid
Er is nog geen reactie geplaatst.
Reacties (1)
Geaccepteerde reactie Pending Moderation
Geachte meneer de Kam, het hebben van een gemeentelijk monument biedt u hoofdzakelijk bescherming; Uw pand kan dan niet zondermeer gesloopt of gewijzigd worden, niet door de NAM, maar ook niet door uzelf. Want monumenten zijn er voor volgende generaties, u bent "slechts een passant in tijd". De bescherming gaat in de basis om alle naar de weg gekeerde gevels en daken tot soms het gehele gebouw. Wilt u daarin veranderingen aanbrengen (denk aan andere dakpannen of kozijnindelingen) dan is daarvoor een vergunning vereist. Slopen zonder sloopvergunning is niet toegestaan. Wij hebben de gemeente(-raad) verzocht om onze boerderij, welke nu als karakteristiek is gekenmerkt, ook als gemeentelijke monument te benoemen. Uit liefde voor de boerderij, om het te zo te kunnen doorgeven als dat het nu is. Tot slot, u kunt als eigenaar van een gemeentelijk monument dit jaar voordelig geld LENEN voor onderhoud, eigenaren van een rijksmonument KRIJGEN dat geld. Met vriendelijke groet, Pieter Bouwman en Kirsten de Jong, Molenheerdt Siddeburen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Gemeentemonumenten
 3. # 1
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!