Forum voor leden

Leden hebben hier de mogelijkheid vragen te stellen en/of te beantwoorden, ervaringen te delen met andere leden. Ieder lid kan een discussie starten en beëindigen.
  1. H. Meisner
  2. Schadeherstel
  3. woensdag 01 april 2020
  4.  Abonneer via e-mail
Wij hebben een schaderapport mijnbouwschade ontvangen. Echter hebben we helemaal geen gevoel bij de bedragen. Is er binnen de vereniging ervaring, zijn er schade rapporten ter inzage, ter vergelijk. Is er binnen de vereniging ervaring met ondersteuners etc. Kortom, ik ben op zoek naar mensen met ervaring mbt beoordeling van schaderapporten monumenten.
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Reacties (1)
Geaccepteerde reactie Pending Moderation
Vanuit mijn werk bemoei ik mij zelden met de bedragen. Ik geef wel eens een inschatting maar de aannemer komt met een offerte en dat bepaalt wat het kost ongeacht wat de TCMG of wie dan ook zegt. Mijn advies zou zijn om ruim uitstel aan te vragen en een aannemer een offerte uit te laten brengen dan weet je namelijk zeker of het voor dat geld kan (of niet). Interessanter is of de herstel methode correct is. Dit heeft natuurlijk een zeer belangrijke invloed op de kosten maar ook op de duurzaamheid van herstel en het behoudt van monumentale waarden. Ook hiervoor geldt het advies uitstel aanvragen en advies inwinnen bij aannemer, erfgoedloket, Monumentenwacht of bijvoorbeeld een betrokken architect/adviseur. Als vereniging weet ik niet of wij de herstel methodes moeten gaan beoordelen, dit zijn namelijk allemaal individuele beoordelingen. Wel zou ik bovenstaande kunnen proberen uiteen te zetten voor de nieuwsbrief. Ook zouden wij een stuk of wat rapporten kunnen verzamelen en met onze gezamenlijke kennis en ervaring tot een soort aandachtspunten checklist kunnen komen bij schade types (bijv. Schade metselwerk: herstel (methode) gebroken stenen, (toeslagen) type mortel, (toeslagen) snijwerk, stijger gerekend.....). Missen er zaken van de checklist is het aannemelijk dat er een zienswijze moet komen dus uitstel aanvragen en advies inwinnen.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Schadeherstel
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!