Forum voor leden

Leden hebben hier de mogelijkheid vragen te stellen en/of te beantwoorden, ervaringen te delen met andere leden. Ieder lid kan een discussie starten en beëindigen.
  1. Saskia Voorbach
  2. Waardecompensatie
  3. woensdag 24 januari 2018
  4.  Abonneer via e-mail
Nu er een uitspraak ligt van het hoger beroep, zitten wij ons af te vragen wat dit betekend voor de particuliere monumenteneigenaar. Feitelijk zijn onze panden waardeloos in het economisch verkeer omdat ze niet te versterken zijn. Zelf zijn we de werkzaamheden aan onze boerderij aan het afronden:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2211335-steeds-weer-nieuwe-schade-door-bevingen-het-blijft-touwtrekken-met-de-nam.html

Er zijn een aantal constructieve ingrepen gedaan om de kans op schade bij zwaardere aardbevingen te verkleinen, dus geen bouwkundig versterken. Zelf hebben wij vertrouwen in de sterkte van het pand, maar zou een potentiele koper dat wel hebben? Wij denken van niet, je moet toch wel redelijk van de pot gerukt zijn om in dit gebied een monument te kopen.........

Hoe gaat dit zich vertalen in een eventuele waarde compensatie?

Groet,

Saskia Stuk-Voorbach en Gerhard Stoker
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Reacties (1)
Geaccepteerde reactie Pending Moderation
Op dit moment valt daar nog niet veel over te zeggen. Waar het om draait is op welke manier wordt vastgesteld hoe groot uw schade door waardedaling is. Dat kan op twee manieren.

De eerste manier is een concrete begroting. Hierbij wordt specifiek naar uw pand gekeken om vast te stellen wat de waarde en - in het verlengde daarvan - hoe groot de schade is.

De tweede manier is een abstracte begroting. Hierbij wordt een rekenmodel vastgesteld om de schade zo dicht mogelijk te benaderen. Dit zou qua snelheid voordeliger zijn omdat hiermee veel schadegevallen in een relatief korte tijd kunnen worden afgehandeld. Mocht voor deze methode worden gekozen, dan betekent dit niet dat het niet is toegestaan de schade alsnog concreet te begroten en het daaruit voortvloeiende bedrag bij de NAM te vorderen.

Omdat nog niet bekend is welke begrotingsmethode het gaat worden is op dit moment nog niet veel te zeggen over de gevolgen van deze uitspraak voor de individuele (monument-)eigenaar.

Met vriendelijke groet,
Wout Brouwer
  1. meer dan een maand geleden
  2. Waardecompensatie
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!