Eigen initiatief? En dan......?

Afgelopen week werd ik gebeld door een lid van onze vereniging. Hij was een tijd geleden gestart met het project "Eigen Initiatief" van de Nationaal Coordinator Groningen. Op deze manier wilde hij graag de regie over het versterken en zelf bepalen hoe ver hij met het versterken wilde gaan. Dit laatste bleek niet mogelijk. Met het gevolg dat hij nu in een patstelling verkeerd met de NCG. De constructeur en aannemer, ingeschakeld door de NCG, hadden een versterkingsplan opgesteld. Deze ging hem echter veel te ver en zou afbreuk doen aan een aantal historische elementen van zijn karakterstieke woning van 200 jaar oud. Daarom een eigen constructeur ingeschakeld. Deze kwam met een minder ingrijpend plan en past meer in de denkbeelden die de eigenaar had. Echter, niemand wilde hier voor tekenen: de NCG niet, de aannemer niet, de constructeur niet en ook zijn eigen constructeur niet. Allen bang dat ze geen opdrachten meer zouden krijgen van de NCG?

Bovenstaande ervaring staat helaas niet op zichzelf. Wij hebben meer van dergelijke verhalen gehoord. De hele aanpak wijkt ver af van de aanpak die ons voor ogen staat en waarover wij binnenkort in gesprek gaan met de belangrijkste stakeholders in dit dossier. Voor het bestuur is bovenstaande aanleiding om te starten met gespreksgroepen. Voor de leden die vergelijkbare ervaringen hebben, gaan we een gespreksgroep organiseren onder professionele begeleiding. Voor het bestuur is het belangrijk om argumenten te verzamelen die wij kunnen gebruiken in de onderhandelingen voor onze eigen aanpak. Voor de leden is het belangrijk om van elkaar te kunnen leren en elkaar te kunnen helpen. De ervaringen zullen worden vastgelegd en beschikbaar gesteld voor andere leden. 

Ook leden die meegedaan hebben aan vergelijkbare projecten als "Heft in eigen hand" of "Versterken op bestelling" zijn van harte welkom. Het bestuur gaat dit verder uitwerken en wij komen hier binnenkort op terug. U wordt op de hoogte gehouden via onze nieuwsbrief. 

Je koopt een villa en sloopt hem om een groter en ...
Oude kerken: repareren van de reparaties - DvhN
 

Reacties

Reacties zijn niet beschikbaar voor gasten. Log alstublieft eerst in om reacties te zien en toe te voegen.