Nieuwe leenfaciliteit voor opengestelde rijksmonumenten

Waarom deze leenfaciliteit? 

Veel sectoren worden hard getroffen door de uitbraak van COVID-19 en dat geldt helaas ook voor de culturele sector in Nederland. Minister Ingrid van Engelshoven van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft 300 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de creatieve en culturele sector bovenop de generieke steunmaatregelen van de overheid. 

Onderdeel van deze extra maatregelen is een leenfaciliteit voor opengestelde (publiekstoegankelijke) rijksmonumenten, die u via het Restauratiefonds kunt aanvragen: de Opengestelde Monumenten-Lening. Deze achtergestelde lening is bedoeld voor eigenaren van één of meerdere publiekstoegankelijke rijksmonumenten die als gevolg van de coronamaatregelen inkomstenderving hebben en dit met de generieke COVID-19 steunmaatregelen onvoldoende kunnen dekken. De eigenaren die gebruik kunnen maken van de leenfaciliteit moeten primair of overwegend het behoud van monumenten nastreven.

Het Restauratiefonds heeft als missie: ‘alle monumenten springlevend’. Monumenten zijn belangrijk voor onze identiteit en de herkenbaarheid van een stad of dorp. Ondanks de gevolgen van COVID-19 moet dat behouden blijven. Met de Opengestelde Monumenten-Lening ondersteunen wij eigenaren van opengestelde monumenten om deze tijd door te komen. Dat is in het belang van de eigenaren, (toekomstig) behoud van de monumenten, de werkgelegenheid en uiteraard van iedereen die graag wil genieten van een monument.

Voor meer informatie: https://www.restauratiefonds.nl/nieuwe-leenfaciliteit-voor-opengestelde-rijksmonumenten
villa Oosterhouw in Leens trekt bijna zeventig bew...
‘Heft in Eigen Hand klinkt mooi, maar het klopt ni...
 

Reacties

Reacties zijn niet beschikbaar voor gasten. Log alstublieft eerst in om reacties te zien en toe te voegen.