Goed nieuws over de pilot

Zoals jullie in onze recente berichtgeving hebben kunnen lezen, heeft er een her-ijking van de opdracht aan TwijnstraGudde plaatsgevonden. Aanleiding hiertoe was het feit dat de verwachtingen van het bestuur niet overeenkwamen met de tussentijdse resultaten. Een belangrijk deel in de uitwerking van de voorbereidingen miste: namelijk een beschrijving van het proces tussen eigenaar en zijn restauratie architect, daarbij ondersteund door een Erfgoedloket en een Erfgoedfonds.

Inmiddels hebben er een aantal constructiueve gesprekken plaats gevonden tussen het bestuur en twee medewerkers van TwijnstraGudde: Martin Stout (de kwartiermaker) en Marco van Lente (Partner bij TG). We zijn overeengekomen dat er een inhaalslag gemaakt wordt op eerdergenoemd punt. Er zijn concrete afspraken gemaakt over hoe we deze inhaalslag, binnen het resterende budget, gaan doen. 

Belangrijk is ook dat er een afspraak is gemaakt dat alle werkzaamheden er op gericht moeten zijn om het mogelijk te maken dat de eerste pilot gestart kan gaan worden in de eerste week van maart.

Dat heeft tot gevolg dat de mate van detaillering bepaald wordt door de tijd die we nog hebben. Waarbij wel aan een aantal minimale voorwaarden wordt voldaan voor wat betreft de uitwerking. Bijvoorbeeld het feit dat de financiering van het versterkingsproces naar analogie van een restauratietraject is geregeld. 

Zowel het kwartiermakersteam als het bestuur hebben besloten gezamenlijk de schouders er onder te zetten om binnen de gestelde termijn de voorbereiding tot een succes te maken!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Alleen leden en donateurs kunnen opmerkingen plaatsen.

Wel eerst even inloggen om opmerkingen te plaatsen of te zien

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.groningermonument.nl/

 
 Let op:
als je bent ingelogd verschijnt er een menu met meer mogelijkheden voor leden en donateurs. Inloggen kan rechtsboven.