Voorstel TCMG afgewezen door het bestuur

Vertegenwoordigers van het bestuur zijn al enige tijd in onderhandeling met vertegenwoordigers van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen. Doel van deze gesprekken was om gezamenlijk te kijken of er versnelling aangebracht kan worden in de afhandeling van de schade aan het gebouwde erfgoed en waarbij schade opnames gebeuren door erfgoeddeskundigen.

Helaas hebben deze onderhandelingen tot niets geleid. In de laatste bestuursvergadering is het voorstel dat de TCMG ons enige tijd geleden heeft gedaan, uitgebreid besproken. Dit voorstel is unaniem door het bestuur afgewezen. Van de aanvankelijke doelstelling om gezamenlijk te kijken in hoeverre er een versnelling aangebracht kan worden voor de afhandeling van de schade aan het erfgoed onder deskundige begeleiding, vinden wij niets in het voorstel terug. Wel is er de mogelijkheid geboden om extra capaciteit toe te voegen in de vorm van erfgoed deskundigheid. Als dit echter niet gekoppeld kan worden aan een betere en snellere inspectie, schiet dit volledig zijn doel voorbij. Als vereniging stellen we ons op het standpunt dat dit dossier al jaren gekenmerkt wordt door te veel overhead en te weinig slagvaardigheid. Akkoord gaan met het voorstel van de TCMG zou dit standpunt alleen maar onderschrijven.   
Overigens zijn onze bestuursleden die de gesprekken gevoerd hebben met het TCMG zwaar teleurgesteld in het uiteindelijke resultaat. U kunt onze reactie lezen in ons digitale archief. 

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Alleen leden en donateurs kunnen opmerkingen plaatsen.

Wel eerst even inloggen om opmerkingen te plaatsen of te zien

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.groningermonument.nl/

 
 Let op:
als je bent ingelogd verschijnt er een menu met meer mogelijkheden voor leden en donateurs. Inloggen kan rechtsboven.