Inloggen

Inloggen met je gegevens

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Pilot integrale aanpak erfgoed

blauwdrukOp 31 maart j.l. is er een eerste, digitale bijeenkomst geweest voor de belangstellenden die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de pilot. We staan  aan de vooravond van de daadwerkelijke start van maximaal 15 pilot projecten. Het pilotplan van de vereniging wordt inmiddels breed gesteund door alle partijen die betrokken zijn bij het bevingsdossier. Op 1 april (geen grap!) hebben alle bestuurders van deze partijen zich nogmaals uitgesproken dat ze er alles aan zullen doen om deze pilot tot een succes te maken.

Van de voorzitter......(11)

derk gekniptkopieHet wordt een vreemde kerst dit jaar: gezellig met de familie bij elkaar zitten of gezellig uit eten zit er niet in dit jaar. We zullen ons moeten aanpassen en, gezien de omstandigheden, toch proberen er een paar gezellige dagen van te maken. En dan lees je ook nog in het Dagblad van het Noorden van het onderzoek van RUG over de versterkingsoperatie en hoe treurig dit er voor staat. Maar gelukkig zijn er ook lichtpuntjes: het vaccin is in aantocht en wij staan aan de vooravond van de pilot. Ook hierin maken we stappen.

Van de voorzitter......(10)

derk gekniptkopieHet is alsof we als vereniging de afgelopen maanden in een soort sluimerstand hebben gestaan. Door alle maatregelen als gevolg van het uitbreken van het Covid-19 virus waren we genoodzaakt verschillende activiteiten te temperen of helemaal te stoppen. Onder dit laatste vielen de geplande bijeenkomsten, waaronder een ALV. Maar inmiddels zijn we ontwaakt uit de sluimerstand...

Onderzoeker mr. Pieter Siebinga: Iedereen doet zijn best, maar wel met de eigen oogkleppen op

Pieter SiebingaDe toon van het gesprek  is direct gezet. De opmerking dat dit rapport gaat over een systeem dat niet deugt, pareert onderzoeker Pieter Siebinga prompt: ,,Het is niet het systeem dat niet deugt. Alle onderdelen van het systeem deugen eigenlijk en iedereen doet vanuit de eigen discipline zijn best.’’

Van de voorzitter....(9)

Allereerst wil ik de leden en donateurs verwelkomen die zich hebben aangemeld sinds 1 januari! Het bestand van de vereniging breidt zich gestaag uit. En dat hebben we nodig! 2020 wordt namelijk een spannend jaar voor de vereniging: om die reden kunnen we alle steun van onze leden en donateurs goed gebruiken. Het maakt onze onderhandelingspositie nóg sterker. Maar waarom wordt het een spannend jaar?

© 2021 Vereniging Groninger Monument Eigenaren