Gevolgen corona-pandemie voor het erfgoed op termijn

Vorig jaar heeft de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM) een online enquête gehouden over de effecten van de coronacrisis op het erfgoed- en monumentenveld. Deze enquête heb ik toen ook onder uw aandacht gebracht.
 
Inmiddels is er veel veranderd, zie onder andere het item op het landelijk nieuws gisteravond over het afschaffen van de steunmaatregelen.
 
Om meer grip te krijgen op de financiële gevolgen en dan specifiek de na-ijleffecten van de coronacrisis voor de erfgoedsector in de periode 2021-2023 heeft de FIM een tweede enquête ontwikkeld. Daarmee willen we peilen in welke mate en voor welke duur de verschillende soorten erfgoedorganisaties financieel geraakt worden.
 
Op dit moment is de FIM in gesprek in Den Haag, bij de ministeries, maar ook bij (nieuwe) kamerleden om de belangen van het erfgoedveld te behartigen de komende beleidsperiode en de (eventuele) gevolgen van de Corona-pandemie wordt daarin nadrukkelijk ook meegenomen. 

We zouden het waarderen als u (als beherende of belangen organisatie) deze enquête ook invult en/of in uw achterban deelt.
 
De enquête vraagt 10 minuten van uw tijd. 
 
Bij inhoudelijke of technische vragen kunt u zich per e-mail richten tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
De FIM verzamelt deze informatie en brengt deze geanonimiseerd onder de aandacht van onder andere het Ministerie van OCW, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds, ten behoeve van de algemene belangenbehartiging van de erfgoedsector. Uw antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Klik op deze link om de enquête in te vullen

Alvast heel hartelijk bedankt, ook als u de enquête al ingevuld heeft. Stuur de enquête vooral dan ook nog door naar uw zusterorganisaties. Door uw informatie met ons te delen helpt u de belangenbehartiging enorm!
 
 
Met vriendelijke groeten,
Namens het Erfgoedberaad,
 
Eefje van Duin 
secretaris

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Alleen leden en donateurs kunnen opmerkingen plaatsen.

Wel eerst even inloggen om opmerkingen te plaatsen of te zien

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.groningermonument.nl/

 
 Let op:
als je bent ingelogd verschijnt er een menu met meer mogelijkheden voor leden en donateurs. Inloggen kan rechtsboven.